• Uzrokuje li depilacija voskom preveliko opuštanje kože?

  Ne, nema znanstvenih dokaza koji potvrđuju ovo stajalište. Glavni uzroci gubljenja elastičnosti i prevelikog opuštanja kože su prekomjerno pušenje, nedostatak vitamina, direktno i dugotranjno izlaganje suncu, podhranjenost i genetski razlozi.

  • Ako koristim vosak na mjestima gdje nikad prije nisam, da li na tim mjestima dlake postaju jače?

  Ne, depilacija voskom nema takvu nuspojavu. Korištenje voska ili kreme za uklanjanje dlaka na mjestima koja dosad nisu bila depilirana, niti ojačava dlake niti ih čini gušćima.

  • Da li upotreba krema sa anestetikom prije korištenja voska ublažava bol tokom depilacije?

  Da. Ovi proizvodi imaju efekat lokalnog anestetika, koji čini da površina kože utrne i tako umanji ili eliminiše bol i opekline. Kako god, ovi proizvodi bi se trebali uzimati pod kontrolom liječnika, kao i drugi lijekovi. Njihova upotreba je rizična i može imati veoma štetne učinke, kada ih koristite izvan njihove glavne svrhe ili prekomjerne dnevne doze .

  Kako biste izbjegli rizik, preporučujemo vam upotrebu "Pain-less" pred-depilacijskih maramica, koje imaju isti učinak, ali sa sastojcima na prirodnoj bazi.

  • Uzrokuje li redovno korištenje voska na bazi prirodnog ulja nestanak dlaka nakon nekog vremena?

  Ne, nije se moguće trajno riješiti neželjenih dlaka sa redovnom depilacijom. Ali, vosak na bazi prirodnog ulja ne sadrži elemente za njegovanje dlaka i šećere, pa u redovnoj upotrebi brzina rasta opada i možete se depilirati rijeđe.

  • Koji je razlog modrica i crvenila nakon depilacije?

  Ovo se očekuje kod svakoga ko se depilira, iako se ovaj problem lako izbjegava redovitim depiliranjem.

  Najprije, napomenuli bi da je razlog modrica i crvenila iritacija koju vosak čini na korijen dlake.

  U slučajevima da se vosak ne koristi na pravi način, možete iskusiti modrice i crvenilo i također osjećati bol prilikom depiliranja. Postoje dvije jako važne stvari o kojima morate voditi brigu za depiliranje bez iritacije korijena dlake:

  Nanesite i raširite vosak u smjeru rasta dlake.

  Povucite vosak ili traku s voskom u obrnutom smjeru od rasta dlake u jednom brzom potezu.

  Ako niste pažljivi prilikom nanošenja voska i pravca povlačenja trake, kapilari na korijenu dlake mogu popucati i krvariti i prouzrokovati modrice i crvenilo na koži.

  Primjena u pogrešnom smjeru i dvostruka primjena na istom području može uzrokovati modrice i crvenilo, stoga ih trebate izbjegavati. Također, voskovi s visokim kiselim vrijednostima i proizvedeni od sirovina koje nisu prikladne za depilaciju mogu uzrokovati modrice i crvenilo.

  • Zašto osjećamo bol tokom depilacije?

  To je najvažniji problem s kojim se suočavamo u depilaciji ... Bol ... Ukratko, razlozi su sljedeći: Depiliranje je proces u kojem voskom hvatamo i lijepimo dlačice i vadimo ih van kože. Kao što možete vidjeti, ljudska dlaka je direktno povezana sa cirkulacionim sistemom putem vena i sa centralnim nervnim sistemom putem malih nervnih završetaka. Kada se dlaka ukloni, nervni završetak povezan s korijenom dlake odvaja se od korijena i šalje signal boli u mozak, što uzrokuje bol.

  Brijači, kreme za uklanjanje dlaka i pjene i slične metode ne uklanjaju dlaku iz korijena, tako da ne uzrokuju bol. Međutim, oni nemaju dugotrajne i učinkovite rezultate kao depilacija.

  • Vosak na bazi prirodnog ulja ili topli vosak?

  Glavna razlika između voska na bazi prirodnog ulja i toplog voska je njihov sadržaj. Topli vosak se sastoji od šećera, dok je drugi vosak izrađen od smole. Budući da liposolubilan vosak ne sadrži materije koje njeguju korijen dlake, redovnom upotrebom se smanjuje rast dlaka kao i interval između dvije depilacije. Također, smola ima jaču ljepljivost od šećera, tako da je liposolubilan vosak učinkovitiji te ne ostavlja neugodan osjećaj nakon depilacije, kao voskovi sa šećerom.

  • Skida li vaš vosak sve dlačice odjednom?

  Ovaj rasprostanjeni problem proizlazi iz pogrešne upotrebe voska. Ako budete slijedili korake napisane u našim uputama, uvjerićete se da uklanja dlake u jednom potezu.

  Neka vaša koža bude suha i čista.
  Vosak održite tečnim i optimalne temperature.
  Nanesite vosak u pravcu rasta dlačica, i ne ostavljajte prostora između.
  Pobrinite se da bude čvrsto zaljepljen na kožu.
  Povucite vosak jednim brzim potezom, u suprotnom smjeru od rasta dlačica.

  Ako ne pratite pravila o smjeru nanošenja voska i pravcu povlačenja trake, možda nećete ukloniti sve dlake odjednom. Također,kada korijen dlake izlazi iz kože, kapilari na njemu mogu popucat i uzrokovati štetu. Moguće je da ćete imati modrice ili crvenilo na koži.

  • Šta je liposolubilni vosak?

  Tehnički, vosak je ljepilo koje se lijepi za dlaku. To pomaže da povučete van (mehanički) dlaku koju ljepilo drži kao da je smrznuto i uklonite dlaku iz korijena.

  Liposolubilni vosak je vosak proizveden od smole, umjesto šećera i drugih hemikalija. Ovi voskovi su prirodni jer se proizvode pomoću smole sa stabala i ne njeguju i ne hrane dlaku jer ne sadrže šećere.

  • Da li vosak uzrokuje urastanje dlake pod kožu?

  Ako prozivod ne koristite ispravno, možete se suočiti sa navedenim problemima. Nanosite vosak u pravcu rasta dlake i povlačite trake u suprotnom smjeru. Ako ne obratite pažnju na ove detalje, može doći do urastanja dlake ispod kože.

  • Modrice na koži nakon depilacije, zašto?

  Razlog modrica na vašoj koži je krvarenje koje se javlja oko korijena dlake, ispod kože pri pucanju kapilara. Krvarenje se može javiti kod osjetljive kože ili pogrešne primjene, ako niste pazili na smjer uklanjanja dlačica ili ste primjenjivali vosak na istu površinu više od jednom.

  Preporučujemo da izbjegavate pogrešne primjenu i koristite "Pain-less" Pred-depilacijske maramice sa anestetikom iz prirodnih ulja koje sprečavaju modrice i minimizirate osip usljed osjetljivosti kože.

  • Na kojim dijelovima tijela mogu koristiti vosak?

  Nemojte nikada koristiti vosak na bradavicama, analnom, perinatalnom području (oko anusa), na ranama, područjima na koži sa ogrebotinama, ekcemima ili aknama, na reproduktivnim organima, penisu i testisima, također na upaljenoj koži ili na područjima s bilo kakvim kožnim problemima.

  • Kako mogu očistiti liposolubilni vosak?

  Smola se ne otapa u vodi, tako da se ne može očistiti vodom. Vosak možete lako očistiti bilo kojom vrstom ulja s vaše kože ili neke površine. Ako želite čistiti vosak s kože, budite sigurni prvo da ulje ne šteti vašem tijelu i da ne hrani korijen dlake.

  • Da li je dozvoljeno sunčanje nakon depilacije voskom?

  Nakon depilacije, vaša koža postaje osjetljivija i pore su otvorene, tako da UV zrake mogu biti štetnije za vas. Preporučujemo da izbjegavate sunčeve zrake 24 sata nakon depilacije, kao i da ne koristite proizvode za njegu kože koji uključuju alkohol i abrazive.

  • Da li sam alergičan/na na vosak?

  Iako su rijetki, neki ljudi su alergični na smolu koja je prirodna sirovina voska, a ekstrakti koji se koriste u proizvodu mogu uzrokovati reakcije poput akni, crvenila itd. Da bi izbjegli moguće reakcije, dan prije uporabe, napravite test alergije na malom dijelu vašeg tijela kako je preporučeno u uputama za korisnike, koje možete pronaći u paketu proizvoda.